Tuesday, May 23, 2006

Question #1: Solve all 3 parts of the problem below :
Jack collects baseball cards. Jack has 180 baseball cards in his collection. At the end of each month Jack buys 25 baseball cards to add to his collection.

a) Create a T-Chart showing how many baseball cards Jack has at the end of the next 4 months.










b) Create an algebraic formula based upon the problem above.

The formula is 180+25c=280
C=4

2.Jackie is planning on having a pizza party with some of her friends. She is trying to figure out how many pizza’s to order. She knows that each pizza has six slices of pizza.

a)If Jackie thinks that there will be four people at the party (counting herself) how many pizza’s should she order?

3+3+3+3=12

Jakie should order 12 pizza's

b)If two more people show up at the party how many more pizza’s does she need to order?

3+3= 6 If two more people will show up at the party she will need to order 6 more pizza's

Question #3: Answer the questions below based upon this information

Kathy has $20 in her savings account. Each month she adds another $15 to her savings account. In order to calculate how much money she will have in one year Kathy has created this algebraic formula: 20 + 15n = Savings amount

n=12 because of there are 12 months in a year

15n=180

180+20= 200

She will make $200 in a year.

b) Suppose Kathy counted wrong and she really has $25 in her account instead of $20. Change the algebraic formula to reflect this miscalculation.

n=12 because of there are 12 months in a year
15n=180
180+25= 205
She will make $205 in a year.




Français/French Deutsch/German Italiano/Italian Português/Portuguese Español/Spanish 日本語/Japanese 한국어/Korean 中文(简体)/Chinese Simplified Tagalog/Filipino

2 Comments:

At 3:09 PM, Blogger Mr. Reece said...

Francis you are missing 1c. For 2a and 2b you are getting slices and entire pizzas mized up I think, read the question again!

You didn't change the formula properly in 3b

 
At 1:14 PM, Blogger Mr. Reece said...

Francis you didn't take advantage of adding to your post based upon the comments. Your mark is 11/17

 

Post a Comment

<< Home