Tuesday, May 23, 2006

Czarina's Blog

Question #1: Jack collects baseball cards. Jack has 180 baseball cards in his collection. At the end of each month Jack buys 25 baseball cards to add to his collectiona.)

Create a t-chart showing how many baseball cards Jack has at the end of the next 4 months.

He will have 280 after 4 months.

b.) Create an algebraic formula based upon the problem above.

Formula
180 + 25 (m)
180 + 25 (4)
180 + 100 = 280

c.) If Jack just turned 8 years old this month and Jack continues to buy the same amount of baseball cards each month how many baseball cards will Jack have when he turns 12?

He would have 380 cards by the time he turns 12

280 + 25 (m)
280 + 25 (4)
280 + 100 = 380

Question #2Jackie is planning on having a pizza party with some of her friends. she is trying to figure out how many pizza's to order. She knows that each pizza has six slicesa.)

A) If Jackie thinks that there will be four people at the party (counting herself) how many pizza's should she order?

2 boxes because if she ordered one it wouldn't be enough for them. In the chart 4 people would have 12 slices all together ( 2 boxes)

b.) If two more people show up at the party how many more pizza's does she need to order.

Jackie will need to order 3 pizzas because there will be 6 people at the party including her.

Question #3: Kathy has $20 in her savings account. Each month she adds another $ 15 to her savings account. In order to calculate how much money she will have in one year Kathy has created this algebraic fromula : 20 + 15n = savings account

a.) Calculate how much money Kathy will have in one year

Here is the formula

20 + 15 (n)

20 + 15 (12)

20 + 180 = 200

Kathy would have $200.

b.) Suppose Kathy counted wrong and she really has $25 in her account instead of $20. Change the algebraic formula to reflect this miscalculation.

20 + 15 (n)

25 + 15 (12)

25 + 180 = 205

She would have $205.

-Czarina




Français/French Deutsch/German Italiano/Italian Português/Portuguese Español/Spanish 日本語/Japanese 한국어/Korean 中文(简体)/Chinese Simplified Tagalog/Filipino

2 Comments:

At 2:56 PM, Blogger Mr. Reece said...

check your answer for 1c. What does m stand for in 1b.

Check 3b, I think you have a typo

great job otherwise

 
At 1:01 PM, Blogger Mr. Reece said...

You have a couple of minor mistakes which you didn't fix, so your mark is 14/17

 

Post a Comment

<< Home